"Алфатур" фалирала заради атентатите в Турция и революциите в Тунис и Египет

OFFNews 13 декември 2016 в 11:21 7928 3

Снимка БГНЕС

В резултат на революциите в Тунис и Египет и последвалите бомбени атентати в Република Турция, „Алфатур“ загуби основните си дестинации, които съставляват около 80% от нашия бизнес, съобщиха от компанията.

От туроператора уточняват, че едновременно с това, агресивното навлизане на пазара на нискотарифните авиокомпании е довело до срив и на продажбите по европейските дестинации и по направление ОАЕ.

"Тези, както и други негативни фактори и тенденции в туристическите дейности, доведоха до значителен спад на оборотите и ликвидността на агенцията. В последните дни установихме, че сме в обективна невъзможност да гарантираме разплащанията на коледно-новогодишните пътувания, което би могло да доведе до кризисни ситуации по време на празниците, изразяващи се в оставени хора по летищата и ненастанени в хотелите", уточняват още от компанията.

От "Алфатур" подчертават, че клиентите им, които са внесли депозити или са платили изцяло своите почивки, няма да загубят парите си, тъй като те са гарантирани със застраховката „Отговорност на туроператора“, сключена между агенцията и „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС“ АД с покритие 1 400 000 лева.

Пътуванията обаче няма да бъдат осъществени.

"Съгласно чл. 109 от Закона за туризма обезщетението по застраховката се определя и изплаща от застрахователя в срок до 15 (петнадесет) дни, след като потребителят представи всички поискани от застрахователя документи, свързани с установяването на събитието и размера на вредите", уточняват от компанията.

"Алфатур" бе сред водещите туроператори у нас в продължение на 18 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12633

2

trent

13.12 2016 в 12:46

Схема, известна на всички, после ако някой желае да погледне същите хора в борда на фирмите, колко други ще фирмички ще направят.

12278

1

Bai Tanas

13.12 2016 в 11:30

Вече има все повече грамотни хора които си правят елементарната сметка, че ако отделят 2 часа да се поровят в интернет и си организират сами хотел и самолетен билет цената им излиза по-приемлива ...
бизнеса с туристическите агенции които трябва да плащат за офиси и служители няма бъдеще