Венци Стефанов се обяви против Димитър Бербатов

OFFNews 04 декември 2023 в 13:52 1811 1

Венцеслав Стефанов

Снимка Пресклуб България

Стефанов очаква отборът му да бъде ощетен срещу ЦСКА

Новият президент на Българския футболен съюз няма да се казва Димитър Бербатов, убеден е президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

"Новото ръководство на БФС няма да е начело с Бербатов. И ако е начело с Бербатов, аз ще се прекръстя на Иляз Алиев Салиев. Бъдещият президент трябва да бъде мениджър.

Има конкретен човек, който е готов за поста, има много акъл, постигнал е много неща, с огромни контакти в Европа, спортен човек. Бих подкрепил Стилиян Петров, но ако е без Бербатов", каза Стефанов на пресконференция, която беше обявена като "РАВНОСМЕТКАТА ОТ ЗАВЪРШВАЩИЯ ЕСЕНЕН ДЯЛ НА ПЪРВЕНСТВОТО И ПО АКТУАЛНИ ПРОБЛЕМИ НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ." 

Той за пореден път призова клубовете да залагат повече на български футболисти в мачовете.

"Няма българи в отборите. Слушам феновете на ЦСКА скандират "Напред, армейци". Кои са армейци? Газон ли, Мазон ли? Левски и те се нашариха, не знаят на кой свят са. Не се ли дава шанс на нашите футболисти, български футбол не очаквайте. Виждате в Унгария, Словакия, Чехия, Полша, Румъния какво се случва.

Трябва да се работи за създаване на млади таланти в България и тяхното отглеждане. Навъдили са се тарикатчета на мачовете на 15-16 годишните. Били мениджъри... Ние какво сме? Стока за продан? Родителите си мислят, че децата им ще играят в Интер, Манчестър Сити, а не знаят какво е да отидеш на чуждо място.

Мартин Георгиев играеше перфектно в Барселона, но не е от тяхното котило, той е пришълец. Тук трябва да се развиват младите, а след това нека се развива, ако заслужава. А не да го хвърлиш на 15 години в чужбина", каза Стефанов.

Президентът на "белите" разкри, че три клуба от елита са пред фалит.

"В момента има три клуба пред фалит. И то сериозни клубове. Проблемите в Пирин, Хебър и Локомотив Пловдив не са малки. Няма пари. С 400 хиляди лева преко сили от телевизионни права ... с това ли ще правиш футбол", каза Стефанов.

Той призова изпълнителния директор на Локомотив Пловдив Павел Колев да даде доказателства, ако има данни за черно тото. Стефанов припомни и случай с опит за черно тото с вратаря Стефано Кунчев.

"Павел Колев да каже, ако има данни за черно тото. Ако има факти и доказателства, да каже. Преди време вратарят Стефано Кунчев дойде, момчето шапка му свалям, каза, че му предложили 20 000 евро, ако пусне два гола до 30-а минута. Моментално изгоних треньора, който му е предложил това", каза Венцеслав Стефанов.

Президентът на Славия заяви, че очаква Славия да бъде ощетен от съдията в утрешния мач за Купата на България срещу ЦСКА.

“Утре ще бъде Баташко клане. Лицето Никола Попов ще ми свири - доказан чорбар. Следете внимателно. Сменен е съдията в последния момент и е сложен Попов", каза Стефанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки