УЕФА и ФИФА разследват футбола ни заради "лицензгейт"

OFFNews 20 юни 2017 в 09:33 22673 3

УЕФА и ФИФА са се заели да разследват футбола ни заради кашата около участието на ЦСКА-София в турнирите. Това споделиха два независими източника пред OFFNews.

О Нион вече са провели разговор с вицепрезидент на БФС как е възможно да дадат лиценз на клуб, след като такъв няма право да играе в турнирите до 2019 година според всички наредби. Куриозното е, че това го пише черно на бяло в документа, с който БФС лицензира ЦСКА-София (виж долу).

Родният шеф се изпотил да обяснява, че е станало грешка, признавайки гафа. Така от БФС се надяват да намалят натиска от  УЕФА. Едва ли разследването на европейската централа може да доведе до по-сериозно наказания от административни такива. Но казусът тепърва ще се разплита и прогнозите са рисковани.

По-голяма тежест обаче  ще има евентуално решение на ФИФА, която също се е включила в разнищването на "лицензгейт". В световната централа и без това разследват възможността да открият процедура срещу ЦСКА-София по жалби на кредитори и засегнати страни.

Една от тях е на Тръст "Синя България", който има право на контакти с ФИФА в качеството си на акционер във футболен клуб Левски. Очаква се производствата по "лицензгейт" да приключат до края на септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

20.06 2017 в 16:45

Аре стига с тия "гейтове", бе! Писна ми от простотии!

Поздрав!

12021

2

bls

20.06 2017 в 11:01

По-голяма тежест обаче ще има евентуално решение на ФИФА, която също се е включила в разнищването на "лицензгейт". В световната централа и без това разследват възможността да открият процедура срещу ЦСКА-София по жалби на кредитори и засегнати страни.

Да не защитавам тирето ама - цска-софия не е и няма нищо общо с пфк цска ад в процедура по несъстоятелност (като изключим абревиатурата в името). Т.е кредиторите на несъстоятелното дружество няма как да имат претенции към това на тирето. В същото време тирето няма как да има претенции да е приемник и наследник на несъстоятелното вкл. и няма право да играе в европа, но не следва да има право и да играе на армията и да ползва базите само на принципа приемственост.

12803

1

_az_

20.06 2017 в 09:51

Закривай ...
 
X

Да помогнем на украинските деца!