Треньорът на Севиля болен от рак на простатата

OFFNEWS 22 ноември 2017 в 09:56 2305 1

Треньорът на Севиля Едуардо Берицо е болен от рак на простатата, информираха испанските медии след героичния обрат, който неговият тим сътвори срещу Ливърпул.

Двубоят на “Рамон Санчес Писхуан” завърши 3:3, въпреки че домакините губеха с 0:3 на почивката. Според “Marca”, Берицо ще бъде опериран в следващите дни, но точната дата още не е известна. Няма и официално потвърждение от клуба за здравословните проблеми на аржентинския специалист.

“Темата е деликатна и предпочитам да изчакам до утре”, лаконичен беше президентът на Севиля Хосе Кастро пред местно радио.

В Испания акцентират върху момента след изравнителния гол на Гуидо Писаро в добавеното време, когато всички футболисти на Севиля изтичаха към страничната линия и започнаха да прегръщат Берицо. Смята се, че реакцията на играчите е потвърждение за болестта на 48-годишния наставник.

Според испанските медии Берицо е съобщил новината на футболистите на почивката, след което те буквално размаха Ливърпул и стигнаха до ремито.

Берицо е бивш футболист на Нюелс Олд Бойс, Атлас, Ривър Плейт, Олимпик Марсилия, Селта и Кадис. Играл е на позицията централен защитник. За националния отбор на Аржентина има 13 мача между 1996 и 2000 година.

Треньорската му кариера стартира през 2007 година като помощник в националния отбор на Чили и преминава през Естудиантес, О’Хигинс и Селта. С тима от Виго стигна до полуфиналите в Лига Европа през миналия сезон, а от лятото Берицо застана начело на Севиля.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови