Томов: Инджов и Манджукови фалираха ЦСКА

Бившият шеф на "червените": УЕФА каза още през 2015 г., че няма да признаят нов клуб

ОFFNews 19 юли 2017 в 20:33 3606 1

Настоящият акционер в ЦСКА-София Юлиян Инджов и бизнесменът Петър Манджуков са фалирали умишлено ЦСКА, като са получили в замяна компенсации. Това заяви пред "Евроком" бившият президент на 31-кратните шампиони Александър Томов.

Той говори във филм, търсещ истината за фалита на "червените". Томов разкри, че още през 2015 година е имало официално запитване до УЕФА за вариант за закриване на армейския клуб и откриването на нов такъв, който да бъде признат за ЦСКА. Отговорът от Нион бил: "Това няма да го допуснем".

"Създадоха илюзия сред феновете на ЦСКА, че може да закрием стария клуб, махаме го, откриваме нов клуб - Литекс с Етрополе като ЦСКА. През 2015 година има официално питане до УЕФА, в отговор на което от УЕФА казват директно, че това не може да стане. Няма как даден клуб да закрие дълговете си, но да приеме активите.

Тогава всеки клуб в Европа ще иска да прави така. УЕФА няма как да го позволи това! Великият Реал Мадрид или великият Барселона ще каже: "Правим ново дружество, кредиторите да пият една студена вода. От утре сме друго, с нова регистрация, но си оставаме с нашите активи". Това е невъзможно!

От БФС трябваше да излязат още в самото начало и да кажат, че това е невъзможно, едва ли Гриша Ганчев и хората около него щяха да тръгнат по този път. В момента загубите на ЦСКА-София са милиони евро, защото отборът няма да участва три години в Европа. Гриша Ганчев направи огромна грешка, че тръгна по този път! Сега трябва да понася загубите", заяви Александър Томов пред "Евроком".

"Не само КАС излезе с оценка, че ЦСКА-София е нов клуб. От самия клуб написаха до Лозана: "Моля, дайте ни право да играем, защото нямаме нищо общо с миналото, не сме нов клуб, ние сме били Литекс". Искат да участват с правото на Литекс. Само по себе си това е скандално! Съжалявам за юристите на Гриша Ганчев, това е дълбоко некомпетентно. Отказът е с много тежки последствия.

ЦСКА-София е създаден от съчетанието, с нова регистрация, на Чавдар (Етрополе) и Литекс (Ловеч). Самият този факт показва, че те отсичат историята на клуба, 65-годишната. Когато Пената и Сашо Манов говорят за история, трябва да знаят, че юридически това е убито. Това, което реши УЕФА и КАС, е венец на едно престъпление, започнало с фалита на ЦСКА. Европа не признава подобни игри", категоричен е Томов.

Манджуков, Инджов и Томов заедно на мач на "Армията" 

"Петър Манджуков и Юлиян Инджов очевидно са имали интерес да фалират ЦСКА. Били са компенсирани, както твърдят всички сега в ЦСКА, компенсирани настрани: кой с поръчки - Инджов, кой по друг начин - Манджуков. ЦСКА е фалиран предумишлено, без всякаква нужда, вероятно по външна поръчка.

Лицата, извършители на този престъпен процес, са Петър Манджуков, в някаква степен синът му и Юлиян Инджов. Мисля, че това са главните действащи лица.

До последно Инджов и Манджуков ми казваха, че ще инвестират, че ще се борим. Само след два месеца те фалираха клуба. Лицата, които бяха назовани поименно, ги съдим в съда. В момента Левски има огромен дълг, но никой не го фалира", каза още бившият президент на "червените".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови