ЦСКА допусна загуба от Ботев (Пловдив)

OFFNews 20 март 2022 в 17:23 2876 0

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Отборът на ЦСКА загуби гостуването си на Ботев (Пловдив) с 0:2 в мач от 24-ия кръг на Първа лига и пропусна възможността да се приближи до лидера Лудогорец. "Армейците" създадоха цял куп голови положения пред вратата на "канарчетата", но така и не успяха да се поздравят с поне едно попадение в Коматево, докато домакините демонстрираха отлична ефективност и вкараха два гола с три точни удара към Бусато.

Двубоят започна лошо за състава на Стойчо Младенов, който трябваше да прави принудителна смяна още в 16-ата минута - капитанът Юрген Матай, който се завърна след отсъствие заради контузия, получи нова травма и бе заменен от Християн Петров.

Въпреки това минута по-късно ЦСКА можеше да открие резултата, след като вратарят на Ботев Аргилашки не успя да улови топката, тя попадна у Кайседо, но нападателят на "червените" не успя да стреля към вратата.

В 23-ата минута обаче домакините откриха - Неделев центрира от корнер, Супрайен надскочи Мухар и с глава засече отблизо за 1:0. Шест по-късно преднината на "жълто-черните" стана два гола, след като Петров и Мазику си попречиха, топката стигна до Неделев, който без да се двоуми шутира от над 20 метра и направи 2:0.

В 34-ата минута дойде един от най-спорните моменти в срещата - Гарсес бе препънат в наказателното поле на Ботев, топката попадна във Вилдсхут, който стреля към вратата, но Генев спря кълбото с ръка пред голлинията. Реферът Георги Давидов се консултира с ВАР, но въпреки двете ситуации реши да отсъди ъглов удар.

След почивката ЦСКА сериозно натисна в търсене на гол и Кайседо шутира мощно в 52-ата минута, но прати топката встрани от целта. Четири по-късно Гарсес също пропиля отлична възможност за попадение, след като бе оставен непокрит след изпълнение на ъглов удар, но би над вратата.

Стойчо Младенов реагира и пусна в игра Калоян Кръстев, Бисмарк Чарлс и Браян Морено, за когото това бе дебют с фланелката на ЦСКА. Играта напуснаха Кайседо, Жеферсон и Гарсес.

Морено веднага стреля с глава след центриране от корнер, но Аргилашки улови топката, а малко по-късно същото направи и Християн Петров, който също засече с глава, но прати топката точно в ръцете на вратаря на Ботев. Амос Юга и Калоян Кръстев също пробваха да се разпишат със силни удари отдалеч, но отново нямаха шанс да се разпишат.

В следващия кръг ЦСКА приема Берое, като двубоят на стадион "Българска армия" е на 2 април (събота) от 20 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови