Спорна дузпа помогна на Ботев за успех срещу Верея

OFFNEWS 05 декември 2016 в 20:06 2081 0

Ботев (Пловдив) се наложи над Верея (Стара Загора) с 2:1 в мач от 17-ия кръг на Първа лига.

Първият гол за домакините вкара Тодор Неделев от дузпа в 19-ата минута на мача, а 2:0 направи Жоао Пауло в 75-ата минута.

Гостите намалиха с гол на Момчил Цветанов, малко след второто попадение в полза на домакините. 8 минути преди края на мача Цветанов бе фаулиран в наказателното поле на „канарчетата” и съдията даде дузпа и за Верея. Юношата на Ботев Георги Андонов обаче стреля в гредата и така отборът на Верея пропусна шанса да се прибере поне с точка в Стара загора. С този "жълто-черен" успех бе сложен край на черната серия на домакините, които нямаха успех от шест мача. Верея също прекъсна серия, но успешна – шест мача без загуба.

Най-скандалният момент в двубоя бе отсъждането на първата дузпа. Реферът Георги Димитров, син на известния съдия от близкото минало Кънчо Димитров, посочи бялата точка, след като защитник на гостите първо изчисти топката от краката на Жоао Паоло.

Срещата се игра пред празни трибуни на базата на Ботев в Коматево заради наказание, наложено на пловдивчани.

В класирането води Лудогорец с 43 т., следван от Левски с 37 и ЦСКА с 31. Верея остава на 7-а позиция с 22 т., а Ботев вече е на 8-а с актив от 21 т.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки