Руски хулигани подпалили войната на "Лаута"?

OFFNEWS 26 ноември 2017 в 19:22 4906 1

Снимка sportal.bg

Ръководството на ЦСКА коментира днешните батални сцени в Пловдив чрез официалния сайт на клуба от Борисовата градина.

В края на първото полувреме фенове на ЦСКА, провокирани от двама руски граждани, които най-вероятно са ултраси на Спартак (Москва), нахлуха на терена и се биха със запалянковци на "смърфовете".

Мнението е, че цялата вина за неприятната случка е на феновете на пловдивчани и полицията.

Ето какво пише на сайта cska.bg:

"Двубоят от XVII кръг на Първа лига между Локомотив (Пловдив) и ЦСКА, който започва в 15:30 часа на стадион "Локомотив", беше спрян за около 20 минути след близо 42 минути игра при резултат 1:0 в полза на ЦСКА.

Причината: провокация на феновете на домакините към червената агитка на стадиона.

Първоначално на пистата необезпокоявани се появиха няколко фенове от сектор "А", които по непотвърдена информация са част от агитката на Спартак Москва. Има данни, че те са допуснати на пистата на стадиона с помощта на тарторите на агитката на пловдивския тим.

Те тръгнаха към сектора за гости и провокираха нашите привърженици с различни скандирания. Отново подчертаваме - необезпокоявани.

В този момент привържениците на ЦСКА влязоха на пистата на стадиона, а когато видяха това, феновете от агитката на домакините също преодоляха оградите и се стигна до саморазправа между запалянковците на двата тима.

Домакинските привърженици бяха организирани да нахлуят на пистата. От началото на мача те започнаха да се подреждат на мястото, от което след това колективно преминаха загражденията.

Реакцията на органите на реда закъсня. Преди да се намеси полицията, феновете се биха на пистата, в резултат на което има пострадали и задържани привърженици."

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев определи като "недопустимо" случилото се, а спортният директор Пламен Марков също изрази възмущението си. Според него няма логика феновете на ЦСКА да прекъсват мача в момент, когато отборът им води и мачка на терена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11974

1

Royale

27.11 2017 в 00:21

Днес руските хулигани провокират сбиване на стадиона, утре на плажа, после на площада и накрая ще обявят Независима черноморска република . А ние през това време ще строим огради срещу бежанците, които не искат и минута да стоят тук.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки