Русе настръхна! Гонят Дунав от града с 40 пъти по-висок наем

ОFFNews 16 август 2017 в 16:44 3147 1

Феновете в Русе настръхнаха, решение на общинарите може да прогони отново футболния Дунав извън града. Повод за гнева им стана увеличението на цените за ползване на обекти, публикувано от телевизия TVN.

Според предложените изменения таксата, която ще трябва да плаща Дунав за домакинските си мачове от първенството на Първа лига, скача от сегашните 300 на 11 760 лв. Увеличението е близо 40 пъти!

"Само“ 4 пъти, е увеличението на наема за провеждане на тренировки – от досегашните 150 лв., той става 609 лв.

Доста по-скромни са цените за по-ниските футболни групи. Ако Локомотив реши да играе на Градския стадион мачовете си от „В“, ще плаща наем в размер на 1 520 лв. Ако влезе в „Б“-група, наемът ще се увеличи двойно до 3300 лв.

Като причина за увеличението вносителите от общинската администрация посочват извършения мащабен ремонт на съоръжението, което води и до увеличение на разходите за неговото поддържане. Посочва се, че необходимите разходи на ОП „Спортни имоти“ за провеждане на една футболна среща възлизат на 3 040 лв.

За определяне на цените от оценителя по метода на сравнителната стойност са използвани данни от реализирани наемни отношения от съпоставими или почти идентични спортни съоръжения: Стадион Лазур –Бургас, стадион на Локо Пловдив, Стадион Верея, Национален стадион „Васил Левски“ и други столични съоръжения, аргументират се от общинската администрация.

Може да им опонираме, тъй като националният стадион може да бъде уреден и за 6-7 хиляди лева, ако е отворен само "А" сектор, което напълно стига предвид уникалната посещаемост на футбол у нас.

Увеличение, макар и не толкова драстично, се предлага и за ползване на тенис-кортовете в Парка на младежта. Предложението е от сегашните 10 лв. за час, наемната цена да бъде увеличена на 12 лв.

Просто сметка показва, че Дунав ще трябва да отделя поне още 40-50 хиляди лева месечно за наеми, ако не се разбере нещо с общината. Или да потърси отново подслон в Разград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови