Правителството помага със самолети на Лудогорец и Ботев

OFFNews 23 юли 2017 в 15:46 6881 2

Правителството удари рамо на футболните Лудогорец и Ботев Пловдив за пътуванията им в Европа тази седмица. Самолети няма, тъй като всички машини обслужват туристическия сезон. Това накара шампионите и носителите на купата да потърсят държавна помощ за гостуванията съответно в Израел и на португалския остров Мадейра.

Лудогорец вече пусна писмо, с което благодари на спортния министър Красен Кралев: 

"Оценяваме високо вашето решаващо съдействие ПФК „Лудогорец 1945“ да използва услугите на правителствения Авиоотряд 28, в момент в който липсват възможности за пътуване, съобразено с професионалните стандарти във футбола.

Предвид натоварения туристически сезон и липсата на удобни полети, единствено правителственият Авиоотряд 28 със самолета Airbus А 319-111 можеше да осигури навременно пристигане на отбора на ПФК „Лудогорец 1945“.

С вашата намеса още веднъж доказахте, че правите всичко по силите си да осигурите възможно най-добрите условия за развитието на футбола и спорта в България".

ПФК „Лудогорец 1945“ заминава утре за Израел. Полетът е в 9.30 ч. от Летище Варна. От Ботев явно ще ползват друга машина на Авиоотряда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

1

Аз мисля,че самолета на отряда е само 1 ! Другия го върна Б.Б. още през 2010 г. Но те Ботев ще играят в четвъртък,така че връща се от Израел и лети за Португалия !