Пената очаква успех на ЦСКА-София над Лудогорец, радва се на подема в Левски

OFFNews 19 юли 2017 в 11:11 1867 0

Легендарният треньор Димитър Пенев коментира старта на сезона на ЦСКА-София, където е почетен президент.

"Доста тежък старт на сезона, с неочакван резултат - 1:1 със Славия. Отборът изглеждаше добре в контролите, но, както казах и преди - в официалните мачове всичко лъсва. И с грозна игра, но трябва да спечелиш трите точки, а не да губиш такива в битката за титлата. ЦСКА не се представи на познатото равнище от пролетните и приятелските срещи. Но сега в събота предстои добра възможност за реванш пред феновете", казва Пената пред "Тема Спорт".

Той споделя и очакванията си за предстоящия двубой с шампиона Лудогорец.

"Да тръгнем оттам, че имаме да си връщаме на Лудогорец. От една страна - чисто футболно, защото така и не сме победили този съперник в първенството. А за другите неща, да ги наречем скритите - те вече са работа на ръководството да ги пресече. Надеждите на всички са да се постигне най-после успех срещу Разград. Още повече че мачът е на "Армията", а и Лудогорец сега играе реванш с Жалгирис в Шампионската лига. Може да излязат с два различни състава в тези срещи, могат да си го позволят. Но отборът им срещу ЦСКА няма да е по-добър от този срещу Жалгирис. Това ще е допълнително предимство за нас. Всичко е начертано за успех на ЦСКА. Ключът към успеха според мен е да играем по-опростено и да се постараем да се настаним в съперниковата половина. Така подобава, когато играем на "Армията".

На този стадион сме провели стотици мачове и почти всички са преминавали изцяло в половината на съперника. Не може играчите на ЦСКА да гледат таблото на "Армията" в нервно очакване и да се чудят дали ще вкарат гол. Трябва да се бележи отрано и после само да броиш общата бройка на попаденията.

Физически и тактически отборът е подготвен добре, но трябва да го покаже и на терена. Много са важни колективните действия, с които ЦСКА се отличи в контролите и в голяма част от пролетните мачове. Като че ли срещу Славия те се изгубиха.

Особено през второто полувреме, не знаехме кой накъде бяга и гледа. Бяхме доста хаотични след почивката. Най-важното нещо, за което трябва да се мисли, е голът. Но не играчите индивидуално да се стремят към такъв, а да го правят като колектив. Нужно е да се мисли по най-опростения начин как да се вкара. Сигурен съм, че ЦСКА ще излезе максимално подготвен за Лудогорец. В този момент е доста важно да се победи съперника.

В противен случай той пак ще си командва парада и едва ли ще има особени проблеми за пореден път да спечели титлата. Този сезон обаче Лудогорец ще срещне повече конкуренция в първенството.

Не само ЦСКА, но виждаме, че и Левски постепенно излиза от ситуацията, в която беше изпаднал през последните две-три години. Има някакво съживяване, но да видим докъде ще стигне и дали грандовете ще успеят да са равностойни на Лудогорец в дългосрочен план. Хубаво е да има конкуренция, ще бъде по-интересно.

Надявам се да има нормално първенство. Но, както казах - имаме да си връщаме на Лудогорец, и то не е само заради неуспешните мачове в шампионата. Играчите на ЦСКА трябва да се реваншират. Пред феновете, пред ръководството, пред тях самите", казва още Пената.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки