Макс Алегри заговори за спечелване на ШЛ

OFFNews 10 май 2017 в 09:39 1533 0

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че отборът му има реален шанс този сезон да грабне трофея. Наставникът похвали играчите си за представянето им в реванша от полуфиналите с Монако (2:1) в Торино.

Така с общ резултат 4:1 Ювентус стигна до битката за трофея в Кардиф на 4 юни, където ще срещне победителя между настоящия носител на трофея Реал Мадрид и Атлетико, които играят тази вечер. Резултатът от първата среща е 3:0 в полза на "кралете".

"Щастлив съм за играчите, че стигнахме до финала, но трябва да останем съсредоточени, защото още нищо не сме спечелили. Не искам да си приписвам заслуги, а просто си върша работата със спокойствие и ентусиазъм.

Обичам това, което правя, треньорството ме отпуска. Когато стресът ми дойде в повече, вероятно ще се откажа", каза Алегри, който коментира и думите на Джанлуиджи Буфон, че Юве все още има работа за вършене и достигането до финала нищо не значи.

"Джиджи е прав, на финал сме, но сега трябва да опитаме да го спечелим. Да се надяваме, че сега е нашата година. Смятам, че имаме реален шанс да спечелим Шампионската лига.

Трябва да бъдем по-концентрирани и да задържаме по-добре топката. Предстоят ни важни мачове следващия месец. Една загуба от Рома може да върне интригата в битката за титлата. Имаме да играем и финал с Лацио за Купата на Италия, така че няма да е лесно", смята специалистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки