Лудогорец плати 1 милион евро за майстор на автогола (видео)

OFFNews 13 юли 2017 в 15:45 3164 2

Снимка Facebook: Matthieu Saunier fans

Само няколко часа след като загуби първия си двубой срещу Жалгирис с 1:2 в квалификациите на Шампионската лига, Лудогорец побърза да осъществи трансфер. Целта е да се трагичната засили защитата. Новината е на dnevnik.bg.

Българският първенец привлече централния защитник Матийо Соние от испанския Гранада. Въпросът е дали това попълнение ще засили, или ще направи нова дупка в отбраната. 27-годишният французин, който има в кариерата си немалко автоголове, вече е подписал своя договор с тима от Разград.

Соние е парафирал за три години срещу месечна заплата от 40 хиляди евро, а трансферът е на стойност 1 млн. евро. Соние има богат опит във френския футбол, където носи екипите на Бордо, Родез и Троа. Защитникът има 149 мача в Лига 1.

През лятото на 2016 г. той напуска Троа и подписва с Гранада. През миналия сезон в Ла Лига Соние има 16 мача, в които е вкарал един гол. Само в един от тези двубои бранителят не е започнал като титуляр.

Френският защитник е привлечен в Разград, за да запълни дупката след продажбата на Хосе Луис Паломино. Аржентинецът беше продаден в Аталанта в края на юни за 2.5 млн. евро.

Това е втори трансфер на Лудогорец от испанския Гранада. През 2014 г. българският първенец купи Браян Ангуло за 1.4 млн. евро от тима. Сделката се оказа провал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

2

bls

13.07 2017 в 16:44

"Лудогорец плати 1 милион евро за майстор на автогола"

"който има в кариерата си немалко автоголове" - колко? Какво според редактора на тоя сайт означава немалко, кой определя колко е "малко" и колко е "много" и накрая - колко е "немалко". Колко защитници в професионалния футбол никога не са си вкарвали автогол - играеш пред вратаря, последен в защита - не е нечувано да си вкараш автогол. Смешна статия в опит да представи новото попълнение като некачествено.

11739

1

muhlio

13.07 2017 в 16:31

трябва да си много надежден футболоист от испанското първенство, че да се прехвърлиш във българското.