Левандовски върна Байерн на върха в Германия

Драгомир Панков 02 декември 2016 в 23:44 2667 0

Бундеслигата има познат водач – Байерн Мюнхен измести хита РБ Лайпциг от първото място, макар и по голова разлика, след като успя да победи Майнц 05 с 3:1.

Гостуването на баварците в първи мач от 13-ия кръг на Бундеслигата започна зле за тях с ранен гол за Майнц, дело на Кордоба в 4-ата минута. 4 минути по-късно полската голова машина на Байерн Роберт Левандовски се възползва от подаване на Ариен Робен и изравни, с което смълча пълните трибуни на 34-хилядния стадион "Опел Арена" в Майнц. В 21-ата минута Робен вкара втори гол, а асистенцията бе на Томас Мюлер. В продължението на мача Левандовски направи резултата 3:1 с чудесно изпълнен пряк свободен удар.


Първият гол на Левандовски във вратата на Майнц 05. (Снимки: fcbayern.com)

Полският голмайстор на тима вече има 10 попадения на сметката си, а треньорът Анчелоти успя да стабилизира поразклатения колос с втора поредна победа. Сред дербитата на кръга в Германия са съботните мачове Борусия Д – Борусия М и РБ Лайпциг – Шалке 04.

В класирането води Байерн с 30 т., следван от РБ Лайпциг с 30, Херта и Айнтрахт с по 24, Кьолн и Хофенхайм с по 22, Борусия Д с 21 и Шалке и Майнц с по 17.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша