Карло Анчелоти: Не играхме добре, но този отбор никога не се предава

Василен Петров 12 октомври 2022 в 10:58 559 0

Карло Анчелоти

Снимка Getty images

Наставникът е доволен от класирането на тима за осминафиналите, въпреки неубедителното представяне в последната среща.

Мениджърът на Реал Мадрид Карло Анчелоти призна, че тимът му не е играл на достатъчно високо ниво срещу Шахтьор при равенството 1:1 в Шампионската лига във Варшава. Той обаче е доволен от гарантираното място на осминафиналната фаза. 

Миналогодишният носител на трофея е лидер в група "F" с 10 точки, а със снощния резултат успя да си осигури продължаване във фазата на директните елиминационни срещи. 

"Не играхме добре, но този отбор никога не се предава. Класирахме се за осминафиналите след мач, в който изглеждахме зле, това е позитивното. Те смениха системата си на игра и поставиха футболисти, които да пресичат подаванията ни между линиите. Трябваше да играем повече по фланговете, но не ни се получи.

Техният гол в началото на второто полувреме направи нещата оше по-сложни за нас. Представихме се лошо, това се случва понякога във футбола, но поне показахме, че се борим до края. За пореден път показахме, че сме много трудни за побеждаване, независимо от обстоятелствата. Свършихме първата си задача, защото само отбор, който преодолее групите, може да се бори за трофея", сподели Анчелоти.

Немският бранител Антонио Рюдигер успя да изпревари вратаря Анатолий Трубин, за да отбележи с глава изравнителното попадение в последните секунди на добавеното време на мача. Във въпросната ситуация обаче двамата футболисти се сблъскаха тежко и трябваше да получат медицинска помощ. 

"Той получи рана на челото, доста дълга. Имаше много кръв. Но се чувстваше добре. Антонио искаше да се завърне на терена и да довърши мача, въпреки проблема. Надявам се да не е нещо сериозно", допълни италианският специалист. 

Шахтьор заема третата позиция във временното класиране с 5 пункта, на точка от втория Ред Бул Лайпциг в битката за втората квота за класиране на осминафиналната фаза.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки