Каранга и Пинто носят победа на ЦСКА-София

OFFNews 07 май 2017 в 21:47 2952 0

С късни голове на Фернандо Каранга и Рубен Пинто ЦСКА-София победи Дунав Русе в мач от петия плейофен кръг на първата шестица в Първа лига.

С успеха "червените" се върнаха на второто място, на което няколко часа престоя Левски. Двата тима са с равен брой точки - 59, но ЦСКА-София е с по-добри показатели в преките двубои. 2:0 е най-малкото, с което Дунав си тръгна от София, като русенци трябва да са признателни на своя вратар Станислав Антонов, който на няколко пъти спаси опасни положение.

Срещата започна с натиск на домакините, които можеха да открият резултата още преди да е изтекла първата минута. Каранга бе изведен отдясно в наказателното поле и стреля силно, но покрай гредата. в 57-ата минута Каранга с глава уцели напречната греда.

Така се стигна до 76-ата минута, в която домакините заслужено откриха резултата. Симао центрира към Каранга, който се пребори с Хубчев и Патев, след което вкара отблизо за 1:0.

Четири минути по-късно червените можеха да получат дузпа за нарушение срещу Кулма, но реферът Драгомир Драганов остана безмълвен. Русенци опитаха да върнат равенството, но в добавеното време получиха втори гол от Рубен Пинто и така записаха втора поредна загуба от "червените", която идва навръх рождения ден на треньора на домакините Стамен Белчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков