Какво прогнозират букмейкърите за дербито Ливърпул – Тотнъм

Ще засили ли Моуриньо кризата при шампионите

OFFNews 27 януари 2021 в 20:35 6837 0

Най-интересния мач в програмата на 20-тия кръг във Висшата лига на Англия може да се окаже преломния момент в борбата за титлата. Шампионите Ливърпул са в най-голямата си криза, откакто Юрген Клоп застана начело на клуба, а Жозе винаги е бил сред най- коварните противници. От Winbet предлагат няколко доста интересни оферти. Победата за домакините от Лондон е оценена на 3.20, което изглежда страхотно, при положение, че гостите нямат победа в последните си 5 шампионатни срещи.

Формата на Тотнъм

„Шпорите“ са в серия от 8 поредни мача бе загуба. Тимът продължава участието си в 4 турнира и вече запиша огромен брой мачове за настоящата кампания. „Белите“ са на 5-то място в класирането, на една точка зад своя гост и имат реален шанс да го изместят от зона Шампионска лига. Учудващо, броят на контузените състезатели е доста нисък, а мачът срещу Ливърпул ще пропусна само Джовани Льо Селсо.

Момчетата на Жозе Моуриньо разполагат с втората най-силна защита в Англия. Те са допуснали само 17 гола. Единственото по-добро постижение е на Манчестър Сити – 13. Ако вземем на предвид головата суша на „мърсисайдци“, които не са се разписвали в 4 последователни мача + още 78 минути, логично би било да потърсим малко попадения в мача. От Уинбет ни предлагат учудващо високия коефициент 2.00 за „под 2.5 гола в мача“.

Какво става в Ливърпул

„Червените“ са налегнати от зверска криза с контузени централни бранители, но пък най-големите проблеми са в атака, където триото Фирмино, Мане и Салах е здраво и играе в почти всеки мач. Формата на тримата спадна още в началото на шампионата, но пък новото попълнение Диого Жота тогава успяваше да компенсира слабото представяне на останалите. Както вече споменахме, „мърсисайдци“ не познава вкуса на гола от 432 минути, а Жозе на 100% ще паркира автобуса.

Шампионите са в най-лошата форма, като спечелените точки в последните им 5 мача са едва три. Със същото постижение могат да се похвалят Фулъм, който е в зоната на изпадащите, и Шефийлд Юнайтед, който пък е на последна позиция с общо 5 точки. Все пак, трябва да кажем, че Ливърпул продължава да има най-силното нападение в лигата, въпреки колосалната голова суша. Мохамед Салах пък все още е на 1-во място при голмайсторите. Отсъстващи за предстоящото дерби са: Наби Кейта, Джо Гомес, Върджил ван Дайк и Диого Жота, а под въпрос остава капитанът Джордън Хендерсън.

Ако има добра новина за „червените“, тя със сигурност е солидната им серия срещу Тотнъм. „Мърсисайдци“ победиха в последните си 6 мача срещу Тотнъм, а Моуриньо не може да спечели дори точка срещу шампиона в последните 2 сезона. Ако вярвате, че доброто представяне на Ливърпул ще продължи, може да заложите за тяхна победа при коефициент 2.20 в Уинбет.

На какво да заложим

Отчетливата тенденция е ясна: Тотнъм разполага с 2-рата най-добра защита, а Моуриньо е човекът, който въведе стратегията „паркиран автобус“ и вероятно отново ще заложи на нея. При Ливърпул пък положението е трагично. 0 гола за последните 4 мача е достатъчно красноречив показател, който ни кара да мислим, че няма да видим много попадения и на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“. Най-логичен изглежда пазарът за „под 2,5 гола в мача“, но ние решихме да ви предложим нещо по-специфично.

Опитайте залога „под 0.5 гола през първото полувреме“. С оглед важността на мача, двамата мениджъри няма да са склонни да поемат никакви рискове. Тотнъм има много бързи нападатели, докато Ливърпул ще атакува яростно през всичките 90 минути. Все пак ни е трудно да повярваме, че може да се стигне до гол през първата част, освен ако някой от съперниците не нанесе удар от статично положение.

Лошата форма на гостите пък предразполага да заложим на „1X”. Тук обаче ставката е много ниска – едва 1.63 и по-скоро не си заслужава риска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови