Епохата на Меси и Роналдо - гледаме последно действие

OFFNews 17 януари 2021 в 15:07 4483 0

Изминалото десетилетие (а и няколко години преди него) бяха доминирани от двамата супермени на терена - Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Никога преди футболът не е бил до такава степен противопоставяне между двама гладиатори, които водят своите отбори по пътя към успеха и триумфа. Но още след като португалецът напусна Реал Мадрид, за да облече екипа на Ювентус, се видя, че настъпва началото на края на тази епоха. А в една неделна вечер станахме свидетели на това как и двамата големи конкуренти могат да се окажат безсилни пред новите герои.

Юве на Роналдо беше надигран категорично от Интер в същия ден, в който Барса с Меси загуби финала за Суперкупата на Испания срещу Атлетик Билбао. Звездата с №7 изобщо не блестеше срещу "нерадзурите" в Дербито на Италия, в което миланският гранд спечели с 2:0 и  показа защо под ръководството на бившия наставник на "Старата госпожа”" Антонио Конте може да предяви заслужени претенции за първото място.

Броени минути по-късно Лео записа поредното си историческо постижение с екипа на Барселона, но този път то беше с отрицателен знак. За първи път след повече от 750 мача с екипа на каталунци аржентинецът беше изгонен в мач на клубния си тим. Това се случи във 120-ата минута на финала за испанската Суперкупа в Севиля. Барса изпусна победата в редовното време, като водеше с 2:1 след две попадения на Гризман. Асиер Виялибре обаче изравни в в 90-ата минута, а на старта на продълженията Иняки Уилямс отбеляза много красив гол, който даде аванс на баските. В последните секунди на екстра-тайма каталунците тръгнаха на щурм, а изнервеният Меси си позволи да удари без топка изпречилия се на пътя му Виялибре. Постъпка, която втрещи всички фенове на гениалния аржентинец, но която показа, че и той не е всесилен.

Още един триумф за Юве не е невъзможен

Въпреки загубата в голямото дерби от Интер шампионът на Италия не беше отписан от битката за титлата. Да, изоставането на "бианконерите" от големите конкуренти от Милано нарасна, но това поражение стана факт в средата на сезона, когато все още има достатъчно време грешките да бъдат компенсирани. Може би дори това е подходящият момент за дългосрочен залог в Ефбет в секцията за победител в Серия А, където след загубата от "нерадзурите" коефициентът за 10-та поредна шампионска титла на “Старата госпожа” се повиши осезаемо. Кристиано Роналдо продължава да е зверски амбициран да стигне до триумфа и в Шампионската лига, както го направи преди това веднъж с Манчестър Юнайтед и цели 4 пъти с Реал Мадрид.

Лео може да напусне "Камп Ноу" без трофей

Финалът срещу Атлетик Билбао изглеждаше като перфектният вариант Барса да си осигури поне една купа през този сезон. Баските "лъвове" елиминираха преди това Реал Мадрид в полуфинала, а тимът на Куман изглеждаше тежък фаворит на “Ла Картуха” в Севиля. Прогнозите обаче не се оправдаха, а съвсем реална вече става перспективата последният сезон на Меси да бъде нулев. Каталунците вече изостанаха сериозно в надпреварата за първото място, в която останаха и без Лео за известно време заради глупавата му постъпка от финала за Суперкупата. Първият противник в елиминациите на Шампионската лига пък е респектиращият ПСЖ. Съвсем реалистично е след толкова години на триумфи Лео да си тръгне с празни ръце от "Камп Ноу".

Всяка епоха има своя край и тази на двамата гиганти Меси и Роналдо също приключва. Остава да видим дали раздялата им с публиката ще бъде триумфална или тъжна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови