Дунав взе последния влак към Европа

OFFNews 31 май 2017 в 22:04 3725 3

Снимка Спортал

Дунав победи 1:0 ЦСКА-София и взе безценни три точки в битката за Лига Европа. Русенци заеха четвъртото място и ще играят у дома един плейоф срещу Верея за последната квота. Всъщност, БФС мълчи след кашата, която беше забъркана с очакваното изваждане на ЦСКА-София от турнирите.

По вероятно е обаче Левски да влезе директно в предварителните кръгове, а русенци и заралии за участват в баража. Победното попадение вкара юношата на ЦСКА Самир Аясс, носител на купата за миналата година, за радост на близо 12 000 зрители. Трябва да се отбележи, че гостите бяха с юноши и резерви, но се държаха храбро.

Локо Пловдив остана пети, въпреки че победи 2:1 Лудогорец насред Разград. Гостите излязоха с най-доброто, а домакините бяха с децата. Камбуров от дузпа и Мартинович вкараха за гостите, юношата Цвятков намали за шампионите.

Левски и Черно море завъртяха 2:2 на "Георги Аспарухов". И двата тима бяха с много млади играчи. Мартин Костадинов бе точен в 40-ата минута. Божидар Краев изравни в 74-ата минута с глава. Румен Касабов в 77-ата минута върна преднината на варненци. Роман Прохазка изравни в 81-ата минута.

Така Левски изпрати поредни кошмарен сезон, а в резултат сектор "Б" остана празен заради бойкот срещу отбора.

В крайното класиране на първата шестица първия е Лудогорец с 83 точки, следват ЦСКА-София 67, Левски 63, Дунав 55, Локо Пловдив 52 и Черно море 47.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови