Дербито Манчестър Юнайтед и Милан приковава вниманието в Лига Европа

OFFNews 08 март 2021 в 18:03 8152 1

Тази седмица ще се проведат първите 1/8-финални срещи в турнира Лига Европа. Най-интересният двубой този четвъртък без съмнение е между отборите на Манчестър Юнайтед и Милан. Два от грандовете на световния футбол ще излязат един срещу друг, като букмейкърите дават предимство на „червените дяволи“ в първия двубой на „Олд Трафорд“. Доста добър изглежда е efbet залог за тази среща- двата отбора да отбележат гол, тъй като се очаква мачът на английска земя да бъде много оспорван.

Тимът на Юнайтед се състезаваше в Шампионската лига през есента, но пораженията в последните две срещи от група H ги оставиха на трето място зад Пари Сен Жермен и РБ Лайпциг. Впоследствие те се класираха за осминафиналите на Лига Европа, като елиминираха Реал Сосиедад след победа с 4:0 в първия мач, който се проведе от Торино, последвана от равенство без попадения на „Олд Трафорд“. Тимът на Оле Гунар Солскяер ще бъде с повишено самочувствие след успеха с 2:0 в градското дерби срещу Манчестър Сити в неделя, като този резултат изненада доста от залагащите в родния букмейкър Efbet. „Червените дяволи“ ще преследват нов успех срещу много силен отбор, тъй като Милан през този сезон е сред претендентите за титлата в Италия.

Отборът на Милан, който започна европейската си кампания във втория квалификационен кръг на Лига Европа, се класира за фазата на директните елиминации от трудна група H, състояща се от Лил, Спарта Прага и Селтик, като тимът на Стефано Пиоли успя да заеме първото място с 13 точки. След това те елиминираха Цървена звезда в 1/16-финалите след две равенства, но попаденията на чужд терен ги класираха напред. Така се оправдаха очакванията на букмейкъра Ефбет, че грандът от Милано ще продължи в следващата фаза. Иначе „росонерите“ също записаха успех на домашната сцена преди визитата на Ман Юнайтед, след като надвиха Верона с 2:0 и така дишат във врата на Интер в битката за Скудетото.

Предишни срещи между Ман Юнайтед и Милан

Това е първата среща между два от големите отбори в Европа в турнирите на УЕФА за последните 11 години, като те са били изправяни един срещу друг пет пъти преди това, като всеки техен сблъсък бе в по-силния турнир на Стария континент - Шампионска лига. Тимът на Милан спечели първите четири сблъсъка - три полуфинала, през 1957/58, 1968/69 и 2006/07, и двубой на осминафиналите през 2004/05, когато росонерите стигнаха до финала - но пък Ман Юнайтед ликуваше в последните срещи, тъй като възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън убедително преодоляха Милан на Леонардо в осминафиналите на Шампионска лига през сезон 2009/10.

Манчестър Юнайтед спечели четири от предишните си пет мача срещу Милан на „Олд Трафорд“, губейки другия, а общият им рекорд у дома срещу италиански съперници е 13 победи, 2 равенства и 3 загуби като последното им поражение бе с 0:1 срещу Ювентус в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2018/19. Това е първият мач на Юнайтед в Лига Европа срещу отбор от Серия А. Предвид коефициентите в ефбет залози, то се очаква „червените дяволи“ да спечелят двубоя, но със сигурност за тях няма да бъде никак лесно. Милан няма поражение на чужд терен през този сезон в Лига Европа, като има 3 победи и 3 равенства. „Росонерите“ обаче нямат много положителни резултати в последните пролетни кампании, като загубиха седем от последните си 12 европейски гостувания след Нова година и спечелиха само едно - с 3:0 в Лудогорец на 1/8-финалите в Лига Европа през сезон 2017/18. Предстои да видим дали в четвъртък тимът на Стефано Пиоли ще изненада букмейкърите и ще спечели в Манчестър или „червените дяволи“ ще ликуват с победата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови