Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Тръгва евроразследване на перачницата, в която попадна и Калин Митрев

OFFNews 06 септември 2017 в 16:29 3388 3

Партията на европейските социалисти в Европейския парламент иска пълно разследване на разкритията за Азербейджанската перачница. В канала са замесени европейски банки, политици и отговорни лица, между които е българският представител в Европейската банка за възстановяване и развитие и съпруг на шефката на ЮНЕСКО Ирина Бокова Калин Митрев.

От втората по големина група в Европарламента внасят искане за пълно парламентарно разследване, така както се разнищва скандалът, извстен като “Панама пейпърс”.

“Европейците очакват банките и лицата, замесени в Азербейджанската перачница, да понесат отговорност. Партията на социалистите и демократите ще настоява за бързо проучване и изслушване на представителите на банките и замесените политици, пред учредения вече комитет за разследване на скандала с Досиетата от Панама”, се казва в съобщенито на ПЕС.

Координаторът на комитета за разследване на Панамския скандал в Европарламента Питър Саймън допълни, че Европарламентът “няма да толерира злоупотреби и пране на пари и ще работи за прокарването на безкомпромисни правила срещу такива измами и укриване на данъци”.

Президентът на Азербайджан днес определи твърденията в журналистическото разследване като клевети. Според Илхам Алиев зад сглобката срещу държавата му стоял милиардерът Джордж Сорос в комбина с арменското лоби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12044

2

Backko

07.09 2017 в 01:53

Професоре, личи си че намаш идея за какво говориш! Явно не си бил в Азербейджан. Имат едно Баку в което варира от мизерия в лукс през две улици и основно население живеещо в мизерия. Имат 1 магистрала която, ако погленеш ще кажеш, че наще магистрали са самолетни писти.

Пишеш само колкото да се вижда, че не си заспал с надеждата да искараш някоя копейка.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews