Евродепутатите върнаха на поправителен номинираните за комисари за климата

OFFNews 03 октомври 2023 в 22:03 932 1

ЕП

Снимка Архив

Европейският парламент

Комисията по околната среда на Европейския парламент отказа да одобри двете номинации за ръководители на европейския дневен ред в областта на климата и поиска от кандидатите да обещаят да не се отказват от зелени мерки, срещу които би могъл да бъде оказан политически отпор, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Бившият нидерландски външен министър Вопке Хукстра, номиниран за нов еврокомисар по въпросите на климата, и Марош Шефчович, за който се очаква да бъде натоварен и с въпросите на т. нар. Зелена сделка за енергийния преход, не успяха да спечелят подкрепата на комисията в продължило часове изслушване.

Депутатите са поискали от двамата да отговорят на допълнителни въпроси утре сутринта и след това ще решат дали да одобрят техните нови роли, каза френският депутат Паскал Канфин, който председателства комисията.

Евродепутатите искат да получат уверения, че ЕК не възнамерява да се откаже от зелени мерки, които е обещала, но все още не е въвела – включително въвеждане на мерки за вредните химикали, замърсяването с микропластмаси и хуманното отношение към животните. На днешното изслушване Шефчович отказа да каже кога тези мерки ще бъдат предложени и обеща единствено да "се стреми да продължи работата" по тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-295

1

Vitorio

04.10 2023 в 00:55

Крайно време е да започне модификация на албедото, нямаме никакво време за губене, и без това хората свикнаха да носят маски и не виждам никакви проблеми да се действа конкретно, 80% от хората дори няма да забележат!
Свръх мощни компютри могат да контролират система от дронове и да правят климатични модели, така по този прост и не особено скъп начин би могло да се намали глобалното затопляне в пъти! Има сходна система за дъжд и без дъжд!
Също предлагам да се въведе канадската практика за хуманна евтаназия, защото има не малко хора които не са щастливи в настоящият си живот и това би ги мотивирало да се погрижат за майката природа като се евтанизират сами!
Същото така е редно Германия да плати въглеродният данък на СП2 все пак става въпрос за над милиард кубически метра метан, за които те са виновни и те платиха масрафа на това оркско мероприятие което отрови Европа и ни даде най горещата година в историята!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика