Тръмп отмени поканата към шампиона на НБА, Америка е разгневена

OFFNews 24 септември 2017 в 13:16 9489 3

Голдън Стейт Уориърс няма да посетят Белия дом като шампион на НБА. Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени поканата си към отбора, съобщава Бг Баскет. По традиция шампионите в четирите водещи спорта в САЩ – баскетбол, американски футбол, бейзбол и хокей гостуват на президентите на страната.


Ето какво написа Тръмп в Туитър: „Посещението в Белия дом се счита за чест за един шампионски отбор. Стефън Къри се колебае, следователно поканата е отменена!”

Разбира се, действието му предизвика вълна от гняв, включително сред някои от най-големите имена в баскетбола. С официално становище излезе отборът на Голдън Стейт:

„Планирахме да се съберем за първи път като отбор и да обсъдим потенциално посещение в Белия дом. Разбрахме обаче, че не сме поканени. Смятаме, че няма нищо по-американско от това гражданите да се изказват свободно по въпроси, които са важни за тях. Разочаровани сме, че не успяхме да споделим възгледите си и да обсъдим важни теми, свързани с обществото.

По време на визитата си в столицата през февруари ще отпразнуваме равноправието, разнообразието и интеграцията – ценностите, които изповядваме като организация.”



Две от най-големите имена в баскетбола също бяха разгневени – Коби Брайънт и ЛеБрон Джеймс. Коби написа: „Президент, чието име предизвиква разделение и гняв. Чиито думи предизвикват разногласия и ненавист и не могат да „направят Америка отново велика”.

Краля пък сподели в Туитър: „Стеф Къри вече каза, че няма да ходи. Следователно изобщо няма покана. Посещението в Белия дом беше голяма чест, преди да се появиш ти.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

25.09 2017 в 11:08

Тръмпанарят потъва с всеки ден. Днес се забърква в скандали с някакви баскетболисти, утре ще се хванат за косите с мажоретките, накрая и чистачките в Белия дом ще го бойкотират.

29216

2

Лопе де Вега

25.09 2017 в 08:05

Обратната дискриминация на обамката напълно разглези либерално-политкоректната паплач. Вече си позволяват неща, които напълно излизат извън всякакво приличие. Всеки, когото не го мързи, си измисля свой начин да покаже колко е свободен и горд американец. Че Трампик е доста луд разбрахме, няма спор. Но пред знамето и символите на държавата би трябвало да бъдат поне малко по-сдържани. Да не би да се правят на Черни пантери?

Поздрав!

12450

1

Alicante

25.09 2017 в 02:55

Ами, прав си е човекът - като не им се ходи и се правят на политически анализатори, той пък да не е длъжен да ги кани? Ае у лево...