Дейли Мейл: Всички футболни национали на Русия са хванати с допинг

По схема на КГБ няколко шефове на федерации били подкупени в Сочи, за други има секс компромати

OFFNews 25 юни 2017 в 08:30 10481 5

Снимка Ройтерс

Путин и шефът на ФИФА Джани Инфантино бяха в отлично настроение преди няколко дни

Всички 23 футболни национали на Русия, взели участие на Световното първенство в Бразилия през 2014 година, са обект на разследване за употреба на допинг. Това твърди "Дейли Мейл" в мащабно разследване на схемите в целия руски спорт.

Статията е с доста силни твърдения, чието доказване може да постави под съмнение не само провеждането на Мондиал 2018. МОК също не е взема решения за крайните мерки относно руския спорт предвид допинг скандалите от Сочи.

Или става въпрос за принципност, или някой стяга примката около хората на Путин. Отнемане на домакинство на Световно първенство по футбол плюс забрана на руски спортисти да участват в Игрите в Пьончан след броени месеци ще нокаутират руския спорт.

Според материалите ФИФА разследва 34 руски футболисти. Сред тях е и целият национален тим от Мондиал 2014. Петима от героите играха за Русия не настоящия турнир за Купата на конфедерациите.

В разследването се твърди, че допинг ченгетата вече разполагат с твърди доказателства.  Все пак разследването продължава.

Не е ясно колко допинг е взела Русия на първенството, но отборът си тръгна рано от Бразилия. Треньор беше самият Фабио Капело, а "Сборная" записа две точки и остана на трето място в групата си.

В разследването се нищят отново скандалните схеми за допингиране на руски спортисти за Олимпиадата в Сочи през 2014 година.  Цитират се няколко мейла на скандалния доктор Родченков за прикриване на проби.

Според английския таблоид шефове на различни федерации в зимните спортове са били наясно със схемите на домакините. Някои от тях обаче са били оплетени с методи от времето на КГБ. Едни са взели подкупи, а други са били щракнати в сексуални упражнения с руски момичета, пратени им от организаторите.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12208

3

Рапсилян

25.06 2017 в 10:46

А Уикипедия свали ли забраната за използване на Дейли Мейк като източник на информация?

Wikipedia bans Daily Mail as 'unreliable' source
Online encyclopaedia editors rule out publisher as a reference citing ‘reputation for poor fact checking and sensationalism’

63994

2

Red or Dead

25.06 2017 в 10:44

ХАХАХАХАААААА.........аз имам инфо, че са вземали допинг и на олимпиадата в Москва 80г., по схема......ПОШЛИ НА Х@Й...ВСЕ!!


7506

1

Рускитутките ще има да кълнат отново..