Трансджендър за първи път победи мъж на ММА

OFFNews 14 март 2018 в 15:50 6497 2

Смесените бойни изкуства никога вече няма да бъдат същите. В Бразилия се случи историческо събитие - жена-трансджендър победи мъж на състезание от веригата Mr. Cage 34.

Щастливата победителка е 21-годишната Ан Вериато, която победи Райлсон Пайксао. В ММА има още един трансджендър - Фалън Фокс, но тя се бие с жените, нещо което Вериато счита за несправедливо.

"Даже когато си смених пола и през ум не ми е минавало да се бия жени. Прекалено съм добра за тях.

Смятам за по-справедливо да се бия с мъжете. Така е по-равностойно", казва спортистката, която започва да тренира на седемгодишна възраст, когато е все още момче. Той тренира непрекъснато оттогава, като прави пауза от няколко месеца след смяната на пола. При връщането си в залата се получило доста забавно, тъй като никой не го/я познал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

1

bls

14.03 2018 в 16:07

Още едно доказателство, че няма такова нещо като "смяна на пола" - има промяна на външните белези - чисто естетическа и визуална промяна, но никога и по никакъв начин не може да се промени пола и основните полови характеристики. В конкретния случай - мъж с визия на жена е победил друг мъж - няма новина.