Викат Сретен Йосич за свидетел по "Килърите"

Юлиан Христов 31 юли 2012 в 14:07 3075 0

Сретен Йосич
Сретен Йосич

Сретен Йосич да бъде призован като свидетел по делото „Килърите”. Това поиска Николай Беров, адвокат на Петър Стоянов-Сумиста.

Според него Йосич, популярен в Сърбия като Йоца Амстердама, може да отговори на въпросите, дали е имал лични контакти, къде и кога с Петър Стоянов – Сумиста и дали му е възлагал поръчки, познавал ли е Борислав Георгиев, дали са се срещали и по какви причини, оказвал ли е съдействие на определени лица да придобиват имущество в Сърбия. Сред другите въпроси са възлагал ли е Йосич на Стоянов поръчка за убийствата на Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Борислав Георгиев. Според адвокат Беров, същите въпроси трябва бъдат зададени и по отношение на Янко Попов – Туцо.

Прокуратурата възрази на искането с аргументите, че Сретен Йосич е споменат само в първите три изречения на обвинителния акт и той не е свързан с дейността на разследваната група. В обвинителния акт не е посочено Йосич да има отношение към убийствата и палежите, за които групата на "Килърите" е набедена, а това дали Йосич е подготвял убийствата на Бойко Борисов и Цветан Цветанов не е предмет на настоящото дело. Прокуратурата никога не е твърдяла, че Сретен Йосич е част от разследваната група, чийто ръководител е Петър Стоянов.

Процесуално няма пречки Йосич да бъде разпитан, въпреки че излежава присъда в сръбски затвор. Разпитът му може да бъде направен чрез видеовръзка още по време на следващото заседание по делото, което е насрочено за 24 септември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки