Тя: Бойко следи къде си ляга Волен! Той: Мая командва военните!

Нели Чолашка 27 септември 2013 в 11:48 9424 49

Бойко Борисов и Мая Манолова в парламента. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов и Мая Манолова в парламента. Снимка: БГНЕС

Дебат на високо политическо ниво за това кой къде е спал и с кого си е легнал се разгоря в парламента в деня за гласуване на вота на недоверие към кабинета Орешарски.

Мая Манолова обяви, че поведението на Борисов се определя от поведението на Сидеров - Борисов чака сутринта да разбере как Сидеров е спал, къде е спал и дали ще дойде на работа, и тогава спуска команда на парламентарната си група дали да влизат в зала и изобщо какво да правят. 

Изказването си тя направи по повод поредното провалено заседание на парламента заради отсъствието на депутатите от ГЕРБ и "Атака" (депутатите от ГЕРБ бяха в парламента, но изчакаха да видят дали ще се появят хората на Волен Сидеров, за да преценят дали да влязат).

По думите ú фактът, че в 9 без петнадесет депутатите на ГЕРБ не са знаели какво ще правят е много унизителен за тях.

"Повярвайте ми сутрин нито аз, нито Станишев звъним на Сидеров и не ни интересува какво ще реши Сидеров или Борисов. Ние си вършим работата нормално за народни представители, които са избрани от хората", коментира още Манолова.

Тя се надява, че следващата седмица работата на парламента ще се нормализира.

"Каквото внасяме, го правим, за да стане ясно едно – и вече виждате, и френската преса и цяла Европа знаят, това правителство и БСП специално, са подвластни на „Атака”, контрира Бойко Борисов.

Той се появи в кулоарите, за да коментира ситуацията, след като се запозна с повечето коментари на представители на БСП и ДПС.

"Миков се усети, че не е никакъв председател и каза – дайте да преброим, но Мая Манолова, която освен военно министерство, явно командва и парламента, го дръпна за ръкава и му каза – няма да броиш”, коментира още Бойко Борисов, намеквайки за това, че зам.-председателката на парламента живее с военния министър Ангел Найденов.

По думите му БСП и ДПС са разрушили доверието в парламента само с това, че се съюзили с „Атака”. 

На въпрос - каква е разликата сега с предишния парламент, когато „Атака” са подкрепяли ГЕРБ, Борисов заяви:„Нас ни подкрепяше и Синята коалиция, и РЗС. Това беше голямата разлика”.

„Както виждате, всички сме тук. Всички сме тук и чакаме управляващите да си осигурят кворум. Те не могат, не са в състояние. Тази партия – БСП, не е в състояние да управлява. Те нямат нито моралното, нито физическото право.

Ние всеки ден сме в зала. Всеки ден сме в парламента. Както г-н Местан каза – физически или ментално. Физически виждате – ние сме в парламента. Това, че те вчера с трикове се опитаха да броят овце как се броят.

Дадоха на някакви хора, които изтичаха и казаха – да, има кворум, нещо абсолютно недопустимо. Беше зачеркната електронната биометрична система вчера при гласуването", обяви по повод вчерашния парламентарен ден лидерът на ГЕРБ.

Мая Манолова обаче е изчислила, че депутатите от ГЕРБ са натрупали само за три месеца 1551 неизвинени отсъствия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!