Станишев: Стоя зад Орешарски, няма връщане назад

Милен Енчев 04 септември 2013 в 10:31 4088 21

Сергей Станишев, Снимка: Лъчезар Ангелов
Сергей Станишев, Снимка: Лъчезар Ангелов

"Стоя зад правителството на Пламен Орешарски, защото БСП и Коалиция за България се ангажираме за промяна на статуквото. Това е смисълът на правителството. Тази промяна предизвика ожесточена съпротива.” Това заяви днес лидерът на БСП Сергей Станишев при откриването на новата парламентарна сесия, съпроводено с мащабен протест с искане за оставка на правителството пред Народното събрание. Днес е 83-ият ден на антиправителствени демонстрации, започнали в деня на избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Няма да се поддадем на рекет и ултиматуми и ще бъдем взискателни към  ангажиментите на правителството, които смятаме за важни, каза още Станишев в парламента. Няма връщане назад, защото изборът е направен в интерес на обществото от мнозинството, каза той.

В същото време той заяви, че "предстоят много тестове за правителството".

„С разглеждане на програмата на правителството очакваме да се начертае смислен план за действие, за слагане на намордник на монополите, за социална ангажираност”, посочи Станишев. 

Протестите все повече приличат на мерене на сили между футболни агитки, както и състезание по позьорство и креативност, посочи той, каза по адрес на продължаващите почти 3 месеца протести срещу кабинета „Орешарски“. По думите му, протестите станали все по-малко са спонтанни, все по-организирани са и гонят политически цели.

Много хора, които протестират днес, волно или неволно обслужват статуквото, защото затрудняват нормалната работа на правителството и на парламента, каза Станишев. Протестите са легитимно, демократично право на гражданите, но когато се огражда парламентът и се държат депутати за заложници, това демократично  и нормално ли е, попита той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!