Станишев: Ако искате избори наесен, ще бъдат по старите правила

Елица Мартинова 01 юли 2013 в 12:14 7482 49

Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС (архив)
Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС (архив)

Това арогантно поведение на някои – направете две-три промени и се махайте, няма да мине! Ако ще има избори наесен, ще бъдат по сегашните правила, ако не се променят. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от вестник „Труд“.

Председателят на социалистите бе категоричен, че кабинетът няма да се поддаде на ултиматуми.

„Няма да действаме под ултиматума на десетина неправителствени организации и няколко партии, които не успяха да получат доверие на изборите“, коментира Станишев.

Той обясни, че настоящите демонстрации задават нов стандарт – който не е доволен от изборните резултати, изважда 5000 души на улицата и предизвиква нови избори.

Червеният председател отхвърли твърденията, че кабинетът е зависим от „Атака“ и Волен Сидеров. По думите на Станишев обществото не мери с еднакъв аршин настоящия кабинет и управляващите на Борисов. Лидерът на БСП изрази неодобрението си, че когато предходното правителство е работило с подкрепата на Сидеров, никой не е протестирал.

Председателят на социалистите осъди и поведението на президента. Според Станишев държавният глава се опитва да прокара разделение в обществото.

„Сега очаква да подкрепя, както обеща, всяка позитивна, добра за обществото инициатива на кабинета. Да не вкарва разделение сред нацията. Държавният глава няма право да е изразител на мнението само на протестите“, категоричен бе Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков