Сърбинът Битики Хаки остава в ареста

Юлиан Христов 29 май 2012 в 14:47 1317 0

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Сръбинът Битики Хаки остава в ареста, който е обвинен в поръчителството на убийството на бизнесмена Божин Божинов, остава в ареста.

Магистратите прецениха, че мъжът може да се укрие, защото няма постоянен адрес. Сърбинът имал опит и при преминаватето на границата с фалшиви документи. Съдиите счетоха за достатъчни показанията на ливанеца Мустафа Мохамед Исмаил. Той твърди, че е получил поръчката за убийството от сърбина. Вместо да да изпълни мократа поръчка обаче, той издал плана на полицията. По този начин се стигна до задържането на сърбина.

Поръчката е свързана най-вероятно е свързана с уреждането на сметки, като от прокуратурата не изключват възможността бизнесменът да е развивал и престъпен бизнес. До момента има неофициална информация, че той е регистриран за измами.

Ливанецът Исмаил е в процедура по узаконяване на статута си в България. Поръчителят пък е излежавал присъда за наркотици в български затвор, като е бил осъждан и за незаконно преминаване на границата. За изпълнение на поръчката сърбинът обещал 30 хил. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови