Съпругът на блъснатата в метрото жена също в "Пирогов"

27 декември 2012 в 16:17 3016 0

Д-р Мария Миланова и д-р Васил Цанов от
Д-р Мария Миланова и д-р Васил Цанов от "Пирогов". Снимка: БГНЕС

Съпругът на 48-годишната жена, блъсната от мотриса на метростанция "Люлин", също е в "Пирогов". Той е вдигнал кръвно от силния стрес, имал е преходна загуба на съзнание, виене на свят.

Това съобщиха от болницата за спешна помощ днес.

След инцидента, станал на 25 декември, мъжът довел съпругата си в лечебното заведение, но когато си тръгвал, му прилошало заради високо кръвно. За кратко загубил съзнание. Подпрял се на стената, за да не падне. Решил да се върне в болницата, когато втори път получил същите оплаквания, разказа началникът на клиниката по спешна кардиология д-р Мария Миланова.

Мъжът е настанен в кардиологичната клиника, вероятно ще бъде изписан от болницата утре, 28 декември.

48-годишната му съпруга ще остане в болница поне 15-ина дни. Анета е със счупване на таза. Няма опасност за живота ù.

"Счупването на таза не е опасно, нито инвалидизиращо", каза доц. д-р Васил Цанов, ръководител на II-ра травматологична клиника в „Пирогов". Налице е обаче вътрешен кръвоизлив.

„От предните малки кости на таза от едната страна има счупване на две места - от дясната, от лявата страна е само пукнато. Има и леко счупване от откъсване, един вид, на напречен израстък на четвъртия лумбален прешлен - при силно извиване мускулатурата просто отскубва парченце от напречния израстък", заяви д-р Цанов.

Жената е от София, работи като готвач.

Пациентката приема станалото спокойно и сериозно, коментираха от болницата.

 

След инцидента в метрото бе задържан 32-годишен мъж. Повдигнато му е обвинение за опит за убийство. Версията, по която се работи, е, че мъжът е опитал да открадне чантата на жената, след което я блъснал. Оставала 1 минута до идването на влака. Машинистът видял жената на релсите и ударил спирачки, но все пак машината я ударила.

По информация на БЛИЦ мъжът е на 32 години и се казва Асен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки