Разкол в София: Лидери от протестите се скараха кой е провокатор

23 февруари 2013 в 18:01 6965 3

Люси Манова и Янаки Ганчев. Снимка: БГНЕС
Люси Манова и Янаки Ганчев. Снимка: БГНЕС

Разни актьори, музиканти и т.н. да не се опитват да яхнат гражданската вълна, да не си правят такива илюзии. Нямат право да правят някакви искания на гърба на хората.

Това заяви Люси Манова, организатор на протестите в Благоевград, по повод свиканата днес среща в НДК от Андрей Слабаков, Кристиян Коев и Десислава Петрова – Солджъра.

На парлалена среща – от 15 часа в БТА, координатори от 24 града в страната представиха позициите си на „граждански форум на националните протести“.

От НДК Андрей Слабаков и Кристиян Коев бързо реагираха:

„Някой е успял да раздели двата протеста, обвиняват ни, че сме узурпирали протеста. Аз и Кристиян Коев нямаме намерение да участваме в гражданските квоти“, заяви Слабаков. В допълнение Коев заяви: „Който дели протеста, той е провокатор“.

Протестът в София утре ще тръгне в два лъча, заяви на пресконференцията в БТА Янаки Ганчев от движението "Бунт за нова България“.

Единият лъч ще тръгне от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, а другият – от Орлов мост. Двата лъча ще се съберат заедно пред парламента, каза Ганчев.

Провокатори и новопоявили се говорители започнаха да се внедряват между хората, да се качват на трибуната и да казват какво искат, каза Николай Николов, координатор на протестите от Варна.

Янаки Ганчев твърди, че към почти всички от протестиращите има нападения, включително и през тази нощ. „Тази вечер е разбита кола, миналата вечер е нападнато жилище”, заяви Ганчев.

От „Гражданския форум на националните протести“, който даде пресконференция в БТА, твърдят, че няма политическа намеса на кръглата маса в Сливен.

Чавдар Янев заяви, че още утре ще има обединение с групата в Сливен.

„Най-тежка е ситуацията във Варна, когато 100 мутри на ТИМ влязоха и разбиха инициативния комитет”, заяви Янаки Ганчев.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша