Протести и тази вечер, но само във Варна са над 100 души

28 февруари 2013 в 19:46 1785 1

Протест във Варна. Снимка: БГНЕС
Протест във Варна. Снимка: БГНЕС

Протести срещу монополите имаше и тази вечер в големите градове в страната.

В София на Орлов мост се събраха близо 100 души и по традиция тръгнаха към Президентството. Полицаите са повече от протестиращите.

Организаторът на протестите на Орлов мост - Янаки Ганчев, обяви, че в Обществения съвет към бъдещото служебно правителство гражданското общество не е представено, защото в списъка са имената само на олигарси.

По думите му там ще влязат собственикът на "Софарма" и председател на КРИБ Огнян Донев, лидерите на двата синдиката "КНСБ и "Подкрепа" - съответно Пламен Димитров и Константин Тренчев, и Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара.

Единствено във Варна се събраха повече хора на протеста тази вечер - над 400 души.

Сборният пункт по традиция беше в градинката до сградата на община Варна. Те блокираха бул. „Мария Луиза”. В началото беше съобщено, че обявеният за неформален лидер на протеста във Варна Иван Петров е заминал за София.

Според един от протестиращите президентът Росен Плевнелиев е извикал на среща само свои хора, подменяйки волята на народа. 

В Пловдив пред сградата на EVN се събраха 40 души. Те се отправиха на традиционното си шествие по главната улица на града, като протестът ще приключи пред Централна поща.

Около 40 души се събраха тази вечер и в Кюстендил. Протестиращите напомниха исканията си - да не се начислява ДДС върху дължимите суми за ток, да отпаднат точките във фактурите, касаещи преноса на ток по електроразпределителната мрежа и зелената енергия.

И тази вечер в Кюстендил на протеста присъстваха областният управител Владислав Стойков, кметът на общината Петър Паунов и неговите заместници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша