Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Прибират агресивните кучета в "Люлин" и на гробищата

Нели Чолашка 23 октомври 2012 в 14:53 5917 3

Кучета в приюта в Сеславци. Снимка: БГНЕС
Кучета в приюта в Сеславци. Снимка: БГНЕС

С отварянето на новия приют в София за бездомни кучета в Горни Богров започва и прибирането на най-агресивните глутници, като ще се започне с районите, в които те са най-много, като квартал "Люлин" и гробищните паркове.

Това обяви днес шефът на общинското предприятие "Екоравновесие" Манол Велев. Другите квартали с много улични агресивни кучета са "Витоша", "Подуене" и "Слатина". Оттам идват най-много сигнали всеки месец в "Екоравновесие". Най-малко били сигналите от центъра на града. В центъра бездомните кучета са малко, кастрирани са и социализирани, уточни Нейков.

Продължава обаче тенденцията да се изсипват глутници на определени места в града и то предимно в централните паркове. Миналия четвъртък са се обадили разтревожени майки за глутница в парка "Заимов" и са били прибрани 5 кучета.

Днес е постъпил сигнал за 12 бездомни кучета в "Гео Милев", проверени са и са идентифицирани 9 бездомни кучета - здрави и добре хранени, разказа шефът на "Екоравновесие". Те ще бъдат пробрани днес следобед, когато има по-малко деца в парка, уточни той.

Според него, тези кучета са от нелегални кучкарници.

"Това е отвратително - докато ние се борим да намали популацията на бездомните кучета", коментира Манол Нейков. Той призова хората, които забележат бусове, които изсипват бездомни кучета, да запишат номера на колата и да подадат сигнал в "Екоравновесие".

Новият приют в Горни Богров първоначално ще е за 1000 кучета, а догодина ще бъде разширен с още 1000 места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews