Президентът покани Реформаторския блок на среща

Георги Савчев 14 август 2013 в 17:39 7057 16

Реформаторският блок
Реформаторският блок

Представителите на Реформаторския блок Меглена Кунева и Радан Кънев ще се срещнат с президента Росен Плевнелиев в четвъртък.

Темите на разговора ще са политическата и икономическата кризи в страната и възможните изходи. Ще бъде обсъдена и актуализацията на бюджета, становището на "Движение България на гражданите" и "Демократи за силна България" към наложеното от президента вето, както и отношенията между България и Европейския съюз.

Срещата е по покана на президента Росен Плевнелиев. Председателят на ДБГ Меглена Кунева и лидерът на ДСБ Радан Кънев ще представят своята визия за демафиотизиране на управлението, мерките за икономически растеж, България в навечерието на новия оперативен период (2014 – 2020), ефективната борба с монополите и отварянето на политиката към гражданското общество. Срещата ще се проведе на „Дондуков“ 2 от 16:00 ч.

В четвъртък петте партии от Реформаторския блок - „Движение България на гражданите“, „Демократи за силна България“, „Синьо единство“, „Зелените“ и Народна партия „Свобода и достойнство“ ще подпишат меморандум за присъединяването на СДС и БЗНС (с лидер Николай Ненчев) към блока.

Реформаторският блок беше създаден на 7 юли, като партиите в него приеха 12 начала на обединение и обявиха за своя цел реформиране на държавата и управлението.

Още тогава те обявиха, че блокът е отворен за партии и граждани, които споделят тези ценности. В момента се формира и граждански съвет към блока.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки