Новият здравен министър: Ще либерализираме забраната за пушене

Вероника Шербанова 29 май 2013 в 17:29 7516 43

Здравният министър Таня Андреева, Снимка: БГНЕС
Здравният министър Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

Вероятно ще вървим към либерализиране на забраната за пушене на обществени места, но ще работим за повече контрол. Това заяви новият министър на здравеопазването Таня Андреева при приемането на поста от проф. Николай Петров.

Предаването на поста започна с голям букет, който проф. Петров подари на Андреева. „Този букет е в знак на уважение към вас, в знак на надежди към вас и с пожелание на добър час и с бога напред“, посочи бившият вече здравен министър.

„Аз много харесвам букети, той е много цветен. Надявам се по този начин да върви моята работа и на екипа, който ще създам. Имаме много проблеми за решаване. Надявам се в най-кратки срокове на част от тях да се види резултата, защото всички го очакват. Както всички мои колеги лекари, така и всички наши пациенти, защото в крайна сметка здравеопазването е затова – хората да бъдат здрави и да живеят един пълноценен живот“, каза в отговор д-р Таня Андреева.

„Сигурна съм, че няма да ми е лесно, но с цялото си сърце и със знанията, които имам, ще се опитвам на бързи обороти да решавам част от проблемите, защото наистина няма време“, допълни д-р Андреева.

Новият здравен министър обеща да разясни приоритетите си подробно следващата седмица. Тогава вероятно ще бъдат представени и новите зам.-министри.

Имаме подробно разработена програма. Сред приоритетите са решаване на проблемите в спешната помощ, проблемите на болниците. Ще започнем работа и по въпроса с регулирането на цените на лекарствата, обясни здравният министър. По думите й всяко едно решение ще бъде предварително обсъдено със съсловните и пациентските организации.

Андреева отказа да каже кои ще са зам.-министрите, които ще назначи, но заяви, че сред тях няма да има акушер-гинеколози и тя ще остане единственият представител на тази специалност в министерството.

„Не е тайна, че през последните години много от нещата бяха забулени в една странна мистерия. Аз специално имам повече прозрачност и яснота за това какво се случва откакто министър Петров е министър“, каза още д-р Андреева.

Бившият вече здравен министър проф. Николай Петров заяви, че е много доволен, че вече няма да е министър. „Много се радвам. От доста време си мисля: Дано мине“, посочи той. По думите му най-вероятно ще се върне на работа във Военномедицинска академия още утре, като след това ще си пусне и отпуска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки