Новият транспортен министър: Няма да правя рокади

Борислава Бибиновска 13 март 2013 в 12:25 1318 1

Кристиан Кръстев. Снимка: Сергей Антонов
Кристиан Кръстев. Снимка: Сергей Антонов

Заварих спокойна администрация, няма да правя рокади, коментира след назначението си служебният министър на Транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев.

За свой заместник Кристиан Кръстев е избрал досегашния зам.-министър на транспорта Валери Борисов. До края на седмицата се очаква да бъде оповестено и името на втория зам.-министър. Засега се знае, че постът ще бъде зает от жена.

Пред медиите министърът уточни, че процедурата по приватизация на "БДЖ Товарни превози" е в ход. Той обаче обеща да не допуска продажбата на БДЖ на безценица.

По думите на Кръстев самата приватизация има за цел да покрие дълговете на "БДЖ Товарни превози" и да спомогне за оздравяването на дружеството. Ако се стигне до продажба пък, тя ще трябва да е на адекватна пазарна стойност, смята още Кръстев.

На свой ред досегашният министър Ивайло Московски изрази удовлетворението си от избора на Кристиан Кръстев за свой наследник.

"Доказал е качествата и професионализма си и е работил достатъчно дълго в сектора", коментира Московски.

"Старият" министър пожела на своя наследник успех, като му заръча да работи без да се вслушва в политическите спекулации.

Ивайло Московски коментира още, че назначението на министър на електронното правителство е била изненада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки