МВР няма да кръщава акциите си с кодови имена

Лилия Христова 23 юли 2013 в 13:41 972 3

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев

ДАНС, заедно с МВР и прокуратурата, може да помогне с максималното намаляване на контрабандата и финансовите престъпления срещу бюджета, заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

"Проблемите не могат да бъдат решени с магическа пръча, но имаме ясен план и се надявам, че ще има добри резултати съвсем скоро", беше категоричен той. Министърът обеща, че ще бъдат разгледани всички конкретни сигнали, свързани с нарушения на обществените поръчки на община Варна по време на предишното управление на общината.

Акциите на МВР вече няма да бъдат кръщавани с кодови имена. Така вътрешният министър направи препратка към утвърдената практика при предишния вътрешен министър акциите да носят гръмки имена. "Следващата акция ще бъде там, където сме готови наистина да правим нещо, което е значимо", каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той обясни, че ДАНС функционира, а служителите на ГДБОП са командировани от МВР и изпълняват задълженията си.

Йовчев добави, че делата са взети и че логистичната база и архивите, които се ползват в момента от служители на ДАНС са в процес на прехвърляне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!