Лично Волен спаси кворума (на живо)

29 май 2013 в 09:18 18369 31

Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

Лидерът на парламентарната група на "Атака" Волен Сидеров спаси кворума на днешното пленарно  заседание, на което трябва да бъдат гласувани съставът и структурата на Министерския съвет на Пламен Орешарски.

Близо две минути в залата липсваха необходимите за кворум 121 регистрирани народни представители, като броят им към края на втората минута стигна 118. До последния момент кворумът в залата бе под въпрос. Един от депутатите на "Коалиция за България" имаше проблем с валидността на картата си, което можеше да се окаже решаващо за пленарното заседание.

В крайна сметка гласуването на кабинета "Орешарски" бе спасено от лидера на "Атака" Волен Сидеров. В последните минути той се регистрира триумфално и осигури необходимия един глас за нужните 121 депутати за кворум.

В залата последваха бурни аплодисменти, а председателят Михаил Миков коментира, че това е една добра атмосфера за днешното заседание.

При разбивката по групи очаквано се оказа, че са се регистрирали 84 депутати на КБ, 26 на ДПС и 1 на "Атака". ГЕРБ присъстваха в залата, но не се регистрираха, а секунди след проверката на кворума напусна пленарното заседание.

Докато в Народното събрание течаха дебатите, двайсетина граждани се събраха пред сградата с протестни плакати с лозунги "Стоп на мафията", "Не на политическия Франкенщайн БСП, ДПС и Атака" и др.

Watch live streaming video from offnewslive at livestream.com

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки