Квантова физика, ромски тен и Ирина Флорин в парламента

Елица Мартинова 26 юли 2013 в 13:30 6733 11

42-ро Народно събрание. Снимка: Сергей Антонов
42-ро Народно събрание. Снимка: Сергей Антонов

Само за 24 часа депутатите "изработиха" нова порция от запомнящи се изказвания, които подлагат под съмнение сериозния тон на парламента. Новите "находки" се родиха от съвместната работа и на четирите партии в парламента.

"Вие, колеги, които сте в залата, а не вдигате ръка, вие в залата ли сте или не сте?", попита зам.-председателят Христо Бисеров по време на поименно броене на депутатите в пленарната зала.

"Никоя мъртва душа няма да може да упражни правото си на глас, ако не присъства физически в изборната секция", каза в духа на квантовата физика червеното острие Мая Манолова по време на заседание на Комисията за изработване на Изборния кодекс в четвъртък.

"Аз имам тен, а не съм стъпвал на морето. Моят тен, Бог да го прости, баща ми ми го е дал. И аз исках да съм рус, бял, синеок, ама баща ми ме е направил такъв. Ето, гледам и тук има подобни колеги от Самоков", заяви през смях от пленарната трибуна експремиерът Борисов, посочвайки депутатът от ДПС, познат като Бат' Сали.

"Ясно е, че И. Ф. е Искра Фидосова, а не Ирина Флорин, нали? Лингвистите казват, че Цветан Цветанов трябва да се съкрати с Цв. Цв., а Цецка Цачева с Ц. Ц. Питам, тя ще подаде ли оставка като народен представител". Такъв иновативен прочит на инициалите в тефтерчето на Филип Златанов предложи Кирил Добрев от "Коалиция за България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков