Комисията по досиетата: Станишев не е Московеца

07 април 2013 в 11:25 3375 1

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

Твърдението, че съществува досие на лидера на БСП Сергей Станишев с псевдоним Московеца е манипулация, обяви в интервю за БНР председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.

Относно публикуваните в медиите данни за регистрационен номер, зад който стои агент Московеца, Костадинов обяви: "Този регистрационен номер не дава този псевдоним. В картотеката на комисията има само един псевдоним с такова наименование, който нито съвпада по години, нито съвпада по име".

Той обаче отказа да обяви кое име се крие зад Московеца, само уточни, че  "господинът не е публична личност" и именно затова комисията няма права да го оповести. 

По думите на Костадинов някой неправомерно е изнесъл информация за въпросното досие. "Не коментирам кой ги е нарушил, това е въпрос на прокуратурата и се надявам тя да вземе отношение и то не само по този случай", уточни той.

Шефът на Комисията за досиетата напомни, че Сергей Станишев е проверяван и като лидер на БСП, и като министър-председател, и като народен представител в 41-ото НС и проверката е установила "абсолютно нищо".

Станишев поиска прокуратурата да разследва кой е изготвил фалшификат срещу него.

Той обяви вчера, че  разпространената фалшива информация е конкретен пример за черен PR, насочен срещу политическия опонент и опит за манипулация на българските избиратели.

Той припомни и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от началото на годината по повод информацията за агент "Буда": "Ако искам, това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всичките".

Очевидно Борисов е имал предвид не журналистите в България, а мен", коментира лидерът на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков