Източен следобед в парка събра стотици хора

Лилия Христова 09 септември 2013 в 10:51 1492 0

Източен следобед в парка събра стотици хора

Тази събота софиянци имаха възможността да се потопят в спокойната атмосфера на източното изкуство и култура и то не къде да е, а в Борисова градина - само не метри от шумната градска среда.

Участниците в провелия се за първи път "Изток в парка" умело съчетаха и преплетоха различни култури, сред които - индийската, арабската и корейската. Стотици хора, макар и само като зрители, успяха да се докоснат поне за малко до толкова по-различния от нас Изток с помощта на демонстрациите на индийски и арабски танци, а също и бойните изкуства Тай Чи и У Дан Кунг Фу.

Междувременно малки шатри, разположени около сцената в Борисова градина, се бяха превърнали в работилници, където хората можеха да видят как се изработва и дори сами да направят икебана, бижута, както и да създадат комикс със специално мастило - КДК, и дори да научат малко от корейската азбука. Също така присъстващите имаха възможността да научат различни популярни игри от Изтока.

На поляната непосредствено зад работилниците пък посетилите събитието можеха да се включат в заниманията на йогисти от различни школи.

Програмата на събитието завърши по залез със зрелищно огнено шоу, което събра погледите на мнозина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews