Издигнатият за гл. прокурор: Жена ми не укрива данъци

Мая Младенова 22 ноември 2012 в 09:11 2116 1

Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС
Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС

Нито аз, нито съпругата ми укриваме данъци. Имуществото ни отговаря на декларираното от нас пред НАП и Сметната палата.

Това обяви тази сутрин пред bTV  единственият кандидат за главен прокурор Сотир Цацаров по повод информация в медиите, че съпругата му е укрила от ревизорите имотна сделка за 120 000 лева.

В тв студиото Цацаров подробно разказа за казуса. 

"Съпругата ми е нотариус в Пловдив. През 2008 г. заедно с нейна колежка нотариус направиха покупка на 2 овощни градини с пари с ясен произход", посочи Цацаров. Той добави, че теоретично при такива сделки, ако едната страна няма желание да бъде посочена цената, това се зачита и не е нарушение. Затова в нотариалния акт била записана сумата от 1000 лева, докато реалната стойност била 120 000 лева. Кандидатът за главен прокурор обаче веднага уточни, че още през 2009 г. като окръжен съдия подал декларацията си пред Сметната палата и вътре записал истинската стойност на имотите - 120 000 лева. 

Цацаров увери на няколко пъти водещите, че именно върху 120-те хиляди съпругата му и другата съсобственичка са платили местните данъци и такси. Разминаването между тази сума и записаното в нотариалния акт той отдаде на неохотата на продавачката да се запише реалната стойност на сделката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша