"Хемус" е готова за зимата

Николаос Цитиридис 05 ноември 2012 в 07:45 1360 0

Автомагистрала
Автомагистрала "Хемус".

От 5 октомври магистрала "Хемус" е готова за зимни условия. Инж. Лазаров вчера провери готовността на снегопочистващата техника.

Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров от днес се въвежда зимно поддържане на републиканската пътна мрежа. Участъкът от пътен възел „Яна“ до Жерково е в готовност за зимните условия.

„Всички фирми са в „бойна готовност” за посрещане на зимата. От 5 ноември се въвежда готовността за зимата. Надявам се, тази година да не ни изненада”, каза инж. Лазаров.

Има изискване в коя минута и кой час, в зависимост от класа на пътя, след спирането на снеговалежа и по време на самия снеговалеж трябва да излезе техниката, за да чисти, иначе – фирмите търпят санкции.Нашите договори са много обосновани по отношение на неустойките и на санкциите. На автомагистралите и на пътищата първи клас е забранено използването на инертни материали, т.е. пясък. Там се работи само с химически вещества – със сол., коментира инж. Лазаров.

Сумата за подготовката е като миналогодишната.

Агенция „Пътна инфраструктура” е закупила щитове против снегонавявания за около 300 метра, които ще бъдат разположени на територията на област Бургас в защита на автомагистрала „Тракия”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков