Граждански патрули пазят студентите от провокации

Александра Маркарян 28 октомври 2013 в 08:20 2003 19

Хиляди се събраха на протеста тази вечер след призива за подкрепа на студентите, Снимка: Сергей Антонов
Хиляди се събраха на протеста тази вечер след призива за подкрепа на студентите, Снимка: Сергей Антонов

Съпричастни със студентската окупация граждани обикаляха с автомобилите си тази нощ сградата на Ректората, за да пазят младежите от провокации, предаде репортер на OFFNews.

Бяха тук с личните си автомобили. "Ако трябва цяла нощ ще останем, но ще ви пазим", казвали хората. А на сутринта отишли на работа. 

Гражданските патрули са помогнали на студентите снощи, когато имало опит да се създаде конфликт. Група противници на окупацията са започнали да викат под прозорците на студентите и да ги обиждат.

Гражданските патрули обаче са реагирали бързо и са успокоили обстановката. Не се е стигало до сблъсъци или до сериозно конфликти.

В началото провокаторите са се заканвали, че ще останат цяла нощ, но според очевидци от "ранобудните студенти" впоследствие много от тях са получили телефонни обаждания и са се разотишли.

Тази сутрин вратите на СУ отново бяха заключени. Пропускаха се само хора от администрацията, посочени в списък от ректора проф. Иван Илчев. Охраната пускаше в двора само студенти и журналисти.

Малцина ученолюбиви студенти се появиха пред залостените врати, претендирайки, че искат да учат, на което окупацията пречи. Репортерът на OFFNews полюбопитства в коя специалност и кой курс са младежите, но така и не получи отговор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки