Гражданите призоваха зам.-министъра агент да се оттегли

Милен Енчев 12 април 2013 в 14:31 1828 1

Божан Стоянов Снимка: БГНЕС
Божан Стоянов Снимка: БГНЕС

Зам.-министър Божан Стоянов да има доблестта да се оттегли от поста си и да го отстъпи на друг, който не е бил агент на Държавна сигурност.

За това призоваха гражданите от Обществения съвет към икономическото министерство. Те напуснаха днешното заседание на Обществения съвет в знак на протест.

В сряда Комисията по досиетата обяви, че Божан Стоянов – зам.-министър по енергетиката, е сътрудничил на бившата Държавна сигурност под псевдонима "Младенов". Стоянов беше осветлен при рутинната проверка на служебния кабинет, други агенти сред министрите и заместниците им няма.

Ангел Славчев, Янко Петров и Дончо Дудев, които бяха сред лидерите на протестите срещу монополите, коментираха и днешното решение на икономическото министерството да разсекрети 112 договора в енергетиката.

По думите им договорите не са изцяло разсекретени и те настояват да бъде публикувана цялата информация.

Според гражданите до нищо полезно няма да доведе и започналата проверка на Еврокомисията за ценообразоването в българската енергетика.

"Еврокомисията ще провери само дали договорите са юридически издържани. Те трябва да бъдат проверени от български експерти", коментира Янко Петров.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови