ГЕРБ запази ръководството на скандалния научен фонд

09 януари 2013 в 22:40 1915 1

Местан обвини управляващите, че са  са се
Местан обвини управляващите, че са са се "изсулили". Снимка: БГНЕС

Комисията по образование към Народното събрание отхвърли с гласовете на ГЕРБ предложението на депутата от ДПС Хамид Хамид да се създаде работна група към комисията, която да проучи последната сесия към фонд "Научни изследвания".

Докато не се докаже, че има някакви груби нарушения, ръководството на фонд "Научни изследвания" ще работи, заяви министърът на образованието Сергей Игнатов.

Игнатов за пореден път заяви, че ново ръководство може да има, когато се приеме новият правилник за работата на фонда.

Лютви Местан от ДПС обяви, че ще напусне заседанието на комисията заради предложение да се изслушват единствено гости на комисията и депутатите от парламентарните групи, които не са вземали участие по темата в предишното заседание.

Местан определи това като "цензура пар екселанс" и обвини управляващите, че са бойкотирали предишното заседание на комисията, като са се "изсулили", за да не отговарят на зададените към тях въпроси, съобщава БГНЕС.

На въпрос на проф. Лъчезар Аврамов дали на министъра му прави впечатление, че председателят на Изпълнителния съвет на фонда Рангел Гюров и неговите асистенти са получили около 900 000 лв. Игнатов отговори: „Конфликт на интереси има, когато член на управителния съвет сключи договор със себе си, други ограничения няма“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша