Четвъртокласник почина в училищен двор (обновена)

Вероника Шербанова 20 май 2013 в 10:37 6287 7

Линейка, снимка:БГНЕС
Линейка, снимка:БГНЕС

Четвъртокласник почина след токов удар в училищния двор на хаджидимовското село Копривлен, съобщи struma.com.

10-годишният Ангел К. играело в училищния двор около 19.45 часа снощи, когато изведнъж посиняло, паднало на земята и издъхнало.

Връстници на починалото дете повикали преминаващ мъж от селото. Той се обадил на полицията и на Спешна помощ. Пристигналите на мястото екипи установили смъртта на момчето.  

Близо до спортната площадка има дървен стълб, през който преминават четири проводника за електрическо захранване на училището. Единият от тях е бил прекъснат по средата.

Разследването показало и това, че близо до оградата на площадката имало скъсан кабел. Полицията предполага, че момчето се е опряло до оградата и починало вследствие на токов удар. Трупът на детето е откаран в болница за аутопсия. 

Кметът на селото Иван Димчев обясни, че сигнал за оголеният кабел бил подаден още на 22 април, но от ЧЕЗ така и не отстранили повредата.

От компанията съобщиха, че ще окажат пълно съдействие за изясняването на причините за инцидента. Представители на ЧЕЗ са разговаряли с кмета на Копривлен и са го помолили да предаде тяхната съпричастност на семейството на загиналото дете, като посочили, че ще окажат финансова подкрепа на семейството и на общината.

Директорът на болница „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев д-р Мария Радойкова потвърди, че токов удар е причинил смъртта на 10-годишния Ангел, съобщи "Фокус". Това е станало ясно след извършената аутопсия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша