bTV спира финалите на Шампионска лига за абонатите на Blizoo

Елица Мартинова 24 април 2013 в 15:41 4361 10

Медийни войни
Медийни войни

Поредни санкции ще наложат от bTV Media Group, този път за кабелния оператор Blizoo. От сряда вечер абонатите на Blizoo няма да могат да гледат bTV Action, където се излъчват мачовете от Шампионска лига.

Като мотив за крайната мярка от bTV посочват неуредени договорни отношения с кабелния оператор. Спорът между двете страни е възникнал, след като от bTV са настояли Blizoo да плаща по-високи такси за излъчването на HD каналите на медийната група.

От Blizoo oбаче отказали да преподпишат договора за излъчването на каналите на bTV Media Group на новите тарифи.

Така в навечерието на финалите на Шампионска лига потребителите на кабелния оператор няма да имат достъп до bTV Action. След 17 ч. на 24 април футболните фенове ще трябва да търсят друг начин, по който да следят първенството на любомия си спорт.

От bTV коментират, че по-високите такси не са самоцел, а ще обезпечат инвестициите на медийната група в нови технологии.

Подобен спор bTV Media Group имаше с другия голям оператор – Bulsatcom. Кризата между bTV и Bulsatcom започна на 21 декември 2012 г., когато внезапно bTV и каналите от bTV Меdia Group изчезнаха от телевизорите на абонатите на Bulsatcom. Причината бе изтекъл договор за разпространението им и несъгласието на страните по параметрите на новия контракт за 2013 година.

Краят на „,медийната война“ дойде месец по-късно – на 21 януари, когато излъчването бе възстановено, а двете страни се извиниха на зрителите си.

В резултат на едномесечния спор bTV Media Group успя да повиши значително тарифите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки