БСП към Борисов: Простотията няма граници

25 август 2012 в 18:25 2198 2

Бойко Борисов, премиер. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов, премиер. Снимка: БГНЕС

Силно раздразнени от подигравките на премиера Борисов към БСП заради т. нар. СПИН скандал, от левицата отвърнаха подобаващо.

"С днешното си изявление Бойко Борисов за пореден път доказа, че простотията няма граници", написа председателят на младежката организация в БСП Явор Гечев в съобщение до медиите.

"Що за премиер може да си позволи да падне толкова ниско! Може би само такъв, който сравнява българите с кучета, които трябва да се държат изкъсо на каишка. Може би само такъв, който смята цял един народ за лош човешки материал", пише Гечев.

Шегите и закачките на Бойко Борисов били най-опасни, защото вече три години той управлявал като на шега. "Нека хората да се запитат дали им е смешно", пише още младежкият лидер.

Повод за гнева на Гечев бяха следните думи на Борисов:

„Разпоредил съм на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов да изработят и изпратят окръжно по всички структури на ГЕРБ, в което да се разяснява на членовете на партията как да се предпазват от СПИН/БСП.

Много е важно да се избягват всякакви контакти и да се вземат всички предпазни мерки, за да се избегне зараза със СПИН/БСП. Особено след станалите обществено достояние саморазкрития, които говорят за напреднало заболяване и деформации в тази партия, въпреки напредналата й 100-годишна възраст”.

Изказването бе предизвикано от секретарят на БСП Антон Кутев. Той заяви пред „Всеки ден“:

„Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път. В нашата партия е нормално наследниците да стават социалисти просто заради бащите си“.

Червената депутатка Корнелия Нинова  заяви, че изказването на Кутев е обидно и го призова да се извини за сравнението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!